Суспільство
30 листопада 2016
Скалічену снайпершу «ДНР» кинули «колеги»
Своя вже не своя.
news-image

Молоду снайпершу терористичної «ДНР» викреслили зі списку «військовослужбовців республіки», і тепер молода дівчина навіть не отримує пенсію по інвалідності, повідомляє «Є!» посилаючись на джерело.

Валентина Гетьманчук, якій всього 23 роки, жила в Макіївці до початку військових дій і вчилася на маляра, проте в минулому році вона опинилася в банді Ігоря Безлер. Влітку минулого року терористка стала інвалідом, і це сталося під час обстрілу - дівчиною прикрився бойовик і від страху навіть вистрілив їй в плече. У Гетьманчук була клінічна смерть, але медики витягли її з того світу. Один з бойовиків, який став очевидцем події, розповів, що один з них «бійців» прикривався Валентиною як щитом, і біля Гетьманчук вибухнула міна. В результаті вибуху снайперш відірвало ногу і пальці на одній руці.

Російський волонтер, знайомий з ситуацією, повідомив джерелу, що Гетьманчук не може отримувати пенсію, оскільки ім'я снайперки викреслили зі списку тих, хто брав участь у військових діях. Їй передають гуманітарну допомогу, а також усім світом збирають гроші на протез.