Події
30 листопада 2016
Лідер французького гурту Space Дідьє Маруані був затриманий у Москві
Філіп Кіркоров звинуватив музиканта у вимаганні грошей.
news-image

Московська поліція затримала, але потім відпустила французького музиканта Дідьє Маруані, якого російський співак Філіп Кіркоров звинуватив у вимаганні грошей, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Як повідомила адвокат Людмила Айвар, що представляє інтереси затриманого разом з французом юриста Ігоря Трунова, у середу на музиканта знову чекають у московській поліції для дачі пояснень.

За її словами, Дідьє Маруані відмовився давати пояснення поліцейським без представника консульства Франції.

Напередодні ввечері Дідьє Маруані та позбавлений адвокатського статусу юрист Ігор Трунов були затримані у московському відділенні "Сбербанку" і доправлені до поліцейського відділку.

Адвокат Кіркорова Олександр Добровинський повідомив, що Дідьє Маруані та Ігор Трунов підозрюються у вимаганні у Філіпа Кіркорова 1 мільйона євро.

Як повідомляла «Є!», раніше Дідьє Маруані звернувся до суду з позовом про захист авторських прав на суму у понад 75 мільйонів рублів до Філіпа Кіркорова з приводу пісні "Жорстока любов" ("Жестокая любовь"), що, як стверджує француз, є переробленою версією його композиції Symphonic Space Dream.

Крім Філіпа Кіркорова відповідачами за позовом заявлені автор пісні Олег Попков, ТОВ "Філіп Кіркоров Продакшн", звукозаписна компанія Sony Music Entertainment, група компаній Roneеs, а також холдинг Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВДТРК).

Міський суд Москви відхилив позов Дідьє Маруані, після чого він планував звернутися до американського суду.

За даними Ігоря Трунова, у відділенні "Сбербанку" він та Дідьє Маруані мали зустрітися з Філіпом Кіркоровим для підписання мирової угоди і врегулювати конфлікт з авторськими правами.

28 листопада Ігор Трунов заявив, що сторонам вдалося домовитися в досудовому порядку. За його словами, Філіп Кіркоров визнав претензії Маруані та групи Space і навіть нібито погодився виплатити компенсацію.

Однак адвокат російського співака Олександр Добровинський це спростував, заявивши, що ніяких домовленостей не було, а з Дідьє Маруані від імені Кіркорова нібито розмовляли пранкери.

Читайте також: Пісня Кіркорова «Жорстока любов» виявилась «частковим плагіатом»
Читайте також: Курс валют на 30 листопада
Читайте також: У Франції знайшли заховані під землею автомобілі 1930-х (фото)