Події
30 листопада 2016
Турчинов вважає, що Україна повинна ввести візовий режим з Росією
МЗС України не підтримує цю позицію.
news-image

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що Україна повинна ввести візовий режим з Росією з міркувань безпеки. Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає «Є!»

Моя думка? Так (потрібно вводити візовий режим - ред.). На жаль, Міністерство закордонних справ у нас поки не підтримує цю позицію. Вони апелюють до захисту інтересів наших громадян, – сказав Турчинов.
У нас дійсно багато гастарбайтерів у Росії. Так, можливо не через найкращі життєві обставини вони змушені були туди виїхати. Але, я хочу сказати очевидну річ: у нас йде війна з Росією. І ми жорстко повинні контролювати будь-яке переміщення через українсько-російський кордон, – зазначив він.

За словами Турчинова, спецслужби Росії активно працюють з усіма групами українських громадян на їх території.

І якщо для них людина становить інтерес, вони починають вербування. Якщо людина має мужність відмовитися, її просто кидають за ґрати, розповідаючи, що він злочинець або диверсант ГУР МО України. Я думаю, що саме така провокація була зроблена проти українського журналіста Сущенка і багатьох інших, – говорить Турчинов.

Він зазначив, що дуже багато російської агентури працює проти України, маючи право вільно пересуватися через кордон.

Сьогодні наші країни розділяє не межа, а лінія розмежування з агресором, яку вони в будь-який момент можуть перетворити на лінію фронту. Тому ми повинні жорстко контролювати будь-який перетин кордону. І візи – це один з інструментів контролю, – вважає секретар РНБО.

На його думку, потрібна не тільки віза, а й чіткі правила перетину україно-російського кордону з фіксацією і перевіркою всіх, хто його перетинає.
Він нагадав, що наразі в'їзд і виїзд проходить за закордонними паспортами.

Але, ще раз повторю, нам потрібна дуже жорстка візова політика з Росією, при всіх проблемах українців, які перебувають в РФ, ми повинні виходити з інтересів країни. Безвізовий режим у нас повинен бути з Європою, а візовий режим, без будь-яких винятків – з Росією, – сказав він.
Читайте також: Я розумію, яка ноша зараз на мені - Анастасія Дєєва (відео)
Читайте також: Росія погрожує Україні ракетним ударом
Читайте також: «С*ка бандерівська» - дружині переможця «Голосу країни» розбили авто (фото)