Світ
2 грудня 2016
Трамп призначить генерала Меттіса главою Пентагону - ЗМІ
Про призначення буде оголошено наступного тижня.
news-image

Обраний президентом США Дональд Трамп призначить відставного генерала морської піхоти США Джеймса Меттіса міністром оборони.

Про це з посиланням на знайомих з рішенням Трампа людей пише The Washington Post, передає «Є!».

Щоб отримати посаду, Меттіс ще має отримати схвалення Конгресу США, оскільки за законом глава Пентагону не повинен був перебувати на дійсній службі в попередні сім років. Конгрес робив такий виняток лише один раз, коли призначив міністром оборони генерала Джорджа Маршалла в 1950 році.

За словами джерел, про призначення буде оголошено наступного тижня.

Водночас, представник перехідної команди Трампа Джейсон Міллер в Twitter повідомив, що рішення не було прийнято. Однак син Трампа Дональд заявив, що Меттіс отримав посаду.

Меттіс з 2010-го по 2013-й очолював Центральне командування США, посідав провідні позиції у збройних силах США та очолював першу дивізію морської піхоти США в Іраку.  Він прослужив у збройних силах США 34 роки і має статус живої легенди серед американських військових. 

Меттіс раніше називав агресію Росії проти України в Криму і на Донбасі "значно гострішою, значно серйознішою", ніж вважають у Вашингтоні та ЄС. Він також вказував, що метою дій російського президента Володимира Путіна є розкол НАТО.