Світ
2 грудня 2016
У Німеччині пілот за допомогою літака «написав» на радарі слово Hello
Під час своїх польотів льотчик вправно виписує в небі різні фігури.
news-image

Невеликий приватний літак з Німеччини став об'єктом уваги авіалюбителів по всьому світу після низки "мистецьких акцій", проведених його пілотом. Під час своїх польотів льотчик вправно виписує в небі різні фігури, в результаті чого на екранах авіаційних радарів, які спостерігають за ним, з'являються ті чи інші зображення і навіть слова, передає «Є!», посилаючись на Ера Медіа.

Так, 28 листопада портал Flightradar24 записав 37-хвилинний політ літака, що злетів у районі німецького міста Агатенбург у Нижній Саксонії. Пілот повітряного судна вивів у небі слово "Hello" ("Привіт"). У Flightradar24 підтвердили, що слово було намальовано на радарі під час реального польоту, а не тренувального на авіасимуляторі.

Раніше цей же літак малював в небі "автопортрет", а також залишив щось, що нагадує підпис. Під час ще одного польоту над північно-західною частиною Німеччини пілота, мабуть, охопив романтичний настрій, і він вивів у небі сердечко.

Згідно з базою даних Flightradar24, літак, який привернув стільки уваги, є ще однією з версій легкого літака Robin DR400-180 Regent і має реєстраційний номер D-EFHN. Повітряне судно перебуває у приватній власності, проте особа пілота залишається невідомою.

Зазначимо, що "малювання" в небі - улюблена розвага не тільки D-EFHN. Раніше повідомлялося про пілота іншого приватного літака, який за допомогою повторення одних і тих самих фігур зобразив квітку в небі над містом Санта-Клара в американському штаті Каліфорнія.

У квітні минулого лайнер компанії Air Malta намалював у небі над Мальтою обриси двох сердець. Таким чином у компанії вирішили відзначити одруження двох своїх співробітників.

Ще один, але менш романтичний, випадок стався в березні 2015 року у Флориді. Тоді пілот приватного літака двічі використав траєкторію, що нагадує чоловічий дітородний орган.