Події
3 грудня 2016
Відеодопит Януковича не має жодної ваги
Адвокат пояснив у прямому ефірі.
news-image

Відеоконференція з колишній президентом Віктором Януковичем під час засідання Святошинського райсуду щодо злочинів на Майдані жодних процесуальних наслідків для процесу як для однієї сторони, так і для іншої нести не може, відтак обвинувачення може визнати недопустимими докази, що на ній оприлюднили.

Відеоконференцію з колишній президентом Віктором Януковичем під час засідання Святошинського райсуду щодо злочинів на Майдані не можна розглядати як процесуальну дію. Таку думку в ефірі 5 Каналу висловив адвокат Віталій Титич, передає «Є!».

Це дійство, тобто відеоконференцію з Януковичем, не можна розглядати як процесуальну дію. Вона жодних процесуальних наслідків для процесу як для однієї сторони, так і для іншої, обвинувачення та захисту, нести не може, оскільки її було організовано з численними порушеннями, – зазначив він.

Правозахисник також підкреслив, ключові питання в ході перехресного допиту президента-утікача, які сторона обвинувачення намагалася поставити, знімалися.

Саме проведення також підтвердило та породило нові ризики, і саме проведення викликало певні нові застереження, зокрема в частині того, наскільки суддя-головуючий надав можливість обвинуваченню реалізувати їх право на перехресний допит. Очевидно, ключові питання, які обвинувачення намагалося задавати, і в тому числі запитання для встановлення достовірності показів, вони знімалися, – підкреслив адвокат.

На його думку, це виглядає як порушення правил на перехресний допит і у принципі якщо таке повторятиметься, то сторона обвинувачення має обов'язком заявити клопотання про визнання недопустимими доказів, здобутих такою процесуальною дією.

Це пряма норма КПК, оскільки порушено порядок процесуального допиту, – резюмував Титич.