Події
3 грудня 2016
«Україна показала зуби»: прикордонники затримали корабель за торгівлю з Кримом
Гроші не пахнуть.
news-image

Українські прикордонники вперше затримали судно за захід у порти анексованого Криму в обхід міжнародного ембарго.

Про це повідомив у своєму Facebook журналіст Андрій Цаплієнко, передає «Є!» з посиланням на  Обозреватель.

Журналіст нагадав, що з 2014 року існує міжнародне ембарго на заходження суден в кримські порти, яке, втім, все це час не дотримувалося.

Схоже, Україна показала зуби. Вперше! У гирлі Дунаю заарештовано судно Sky moon. Господар - румун. Вантаж - сода. Кримська. Йшов з Севастополя в Джурджулешти. Єдиний молдавський порт на Дунаї ... Маршрут корабля відстежили офіцери управління СБУ в Автономній Республіці Крим (є у нас, виявляється, і таке, дислоковане в Херсоні), а рішення брати порушника взяли українські прикордонники , - повідомив Цаплієнко.
Як тільки підрозділ морської охорони висадилося на борт Sky moon, капітан, сирієць за національністю, тут же від страху забув англійську мову. Ну, нічого, в Україні, крім професійних прикордонники, є і професійні арабісти. Все документально доведено. І тепер у пароплава перспектива бути конфіскованим на користь держави Україна , - зазначив він.

Журналіст висловив надію, що затримання судна стане "потужним сигналом всім, хто вважає, що гроші не пахнуть".

У свою чергу, помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що вантажне морське судно Sky moon йшло під прапором Танзанія. На борту знаходилося 9 членів екіпажу - капітан-лівієць і матроси з Сирії.

Слободян зазначив, що вчинення командою судна на адміністративних правопорушень "підтверджується відповідними записами і показниками в суднових документах і приладах, а також відмітками прикордонного відомства РФ про в'їзд і виїзд в / з АРК в паспортних документах всіх членів суднокоманди", повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Щодо капітана і членів екіпажу морського судна складено 9 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 204-2 КУпАП.

Під час конвоювання судна в порт Рені (Україна) капітан зробив небезпечне маневрування з метою посадки судна на мілину в румунській частині Дунаю. Однак рішучими діями оглядової групи дана спроба була припинена.

На затриманому судні прикордонники виявили понад 3 тисячі тонн соди.