Суспільство
4 грудня 2016
Саакашвілі розповів, що його розчарувало на посаді губернатора Одещини
Обов'язково старе з'їсть нове.
news-image

Екс-главу Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі на посаді губернатора найбільше надихнула швидкість, із якою починали працювати нововведення.

Про це політик розповів в інтерв’ю виданню "Новое Время", передає «Є!».

Як приклад Саакашвілі навів Центр обслуговування громадян (закрився напередодні відставки губернатора) і реформи на Одеській митниці.

Мене надихає, що тільки-но створюєш хоч маленьку нову систему, вона моментально добре працює, як Центр обслуговування громадян, як перші зачатки нової митниці. Тільки-но з'являється повністю щось нове, воно чудово працює, – сказав Саакашвілі.

Водночас найбільшим розчаруванням він назвав небажання центральної влади проводити реформи.

Я вважав: Київ хотів реформ хоча б наполовину. А вони взагалі не хочуть. Вони хочуть імітувати реформи, отримувати транші і подобатися Заходу. Не було ніякого реального бажання реформуватися, – зазначив Саакашвілі.

Він розповів у цьому контексті про проблеми в реформі поліції.

Наша нова поліція дуже хороша, але бек-офіс залишився старим. Не може в одному відомстві так бути: обов'язково старе з'їсть нове. Напівреформи – гірше, ніж нереформи. Тому що напівреформи призводять до дискредитації ідеї. Якщо поліція зіпсується, заново зробити нову поліцію не вдасться, – наголосив Саакашвілі.