Суспільство
5 грудня 2016
Блогер розкрив свою версію подій у Княжичах
Підготовка операції, у тому числі – залучення підрозділів КОРД, потребувала санкції на рівні Міністерства внутрішніх справ.
news-image

Блогер Anti-colorados в особистому блозі на ресурсі «Линия обороны» поділився своїми міркуваннями щодо перестрілки у Княжичах і пояснив, чому офіційна версія не витримує жодної критики, - про це інформує «Є!», з посиланням на replyua.net.

Блогер зауважив, що підготовка операції, у тому числі – залучення підрозділів КОРД, потребувала санкції на рівні Міністерства внутрішніх справ. Більше того – в’їзди і виїзди з селища мали контролюватись підрозділами Національної Гвардії, для включення якої також необхідно отримати дозвіл у Міністерстві. Відтак, для координації дій всіх підрозділів мав бути призначений керівник, який і мав контролювати радіоефір, повідомляючи про будь-яку підозрілу активність.

У разі проведення такої операції, відповідно до відомчих документів, має бути повідомлено всі силові підрозділи, які знаходяться на певній території. Дійсно, операція мала бути секретною, але вказівку уважно слухати ефір мали б отримати всі правоохоронці в районі. Якщо спрацювала сигналізація і ДСО прийняла виклик, координатор мав відразу повідомити «розвідників». Наступний недолік: при затриманні розвідників співробітники ДСО відразу мали б побачити їх табельну зброю та службові посвідчення. Більше того – як співробітники КОРД, так і ДСО були одягнені в форму, тим не менш, обидві сторони вели вогонь на ураження. Відтак, єдине можливе пояснення цієї історії – якась зі сторін перестрілки і була тими злочинцями, яких ловили, - наголошує блогер. 

Читайте також: Обстріл Маріупольського напрямку