Експерти пояснили, чому вибухають Samsung Note 7
Samsung встановив у свою флагманську модель занадто великий акумулятор.
news-image

Офіційна причина самозаймання смартфонів Samsung Note 7 поки не названа, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Свою версію назвали фахівці компанії Instrumental, яка займається діагностикою гаджетів, Ганна Щедлецкі та Семюель Вайс. Їхній блог цитує видання Ubergizmo.

Причиною самозаймання не вперше називають дизайн телефону. Але експерти подивилися на це під іншим кутом. Якби проблема була тільки в батареї, то чому виробник просто не замінив її, а змушений був "убити" лінійку Note 7? Ймовірно, що причина в самому смартфоні.
Фахівці прийшли до висновку, що в гонці з іншими виробниками Samsung спробував встановити у свою флагманську модель занадто великий акумулятор.

Можна було б просто комплектувати телефон меншим акумулятором, але тоді Note 7 зміг би протриматися без підзарядки менше свого попередника, Note 5, і менше свого головного конкурента - iPhone 7 Plus.

Також відзначається, що південнокорейський виробник використовував стандартні процедури тестування замість того, щоб провести його самостійно. Можливо, тоді проблема була б виявлена раніше.

Але процес тестування, можливо, було спрощено також у спробі обігнати по виходу на ринок iPhone 7.

Як відомо, американська Комісія з безпеки споживчих товарів повідомляла про майже 100 випадків перегріву батареї Galaxy Note 7. Один з пристроїв зайнявся на борту літака Південно-західних авіаліній. Інший запалав під час зарядки у салоні «Джипа» сім'ї із Флориди, в результаті чого автомобіль згорів.

Через неполадки з батареєю Samsung оголосила про повне припинення випуску Galaxy Note 7. Збитки від такого кроку компанія оцінила в 3 млрд дол. Продаж смартфонів стартував 19 серпня. Згодом Samsung зупинила продажі і відкликала понад 2,5 млн пристроїв через їх загоряння при зарядці або використанні.

Читайте також: У Швеції бобер будував греблю і залишив село без електрики
Читайте також: Олена Кравець розповіла, як їй вдалося швидко схуднути після пологів
Читайте також: В гідрокостюмі та з дошкою: у Венеції японський турист зайнявся серфінгом на Гранд-каналі (відео)