Політика
5 грудня 2016
Трамп спровокував новий скандал в міжнародній політиці
Washington Post назвала дії Трампа "ретельно спланованим кроком".
news-image

Обраний президент США Дональд Трампспровокував новий скандал у відносинах між США і Китаєм повідомленням у своєму Twitter, передає «Є!», посилаючись на euronews.

"Хіба Китай запитав у нас, чи добре девальвувати юань (після чого нашим компаніям важче конкурувати з китайськими), добре обкладати високими податками американський імпорт (США ж із них податків не беруть?), чи добре будувати масштабний військовий комплекс посеред Південно-Китайського моря? Я так не думаю", - написав Трамп.

Деякі політологи розглядають його заяву на тлі зробленого в п'ятницю історичного дзвінка голові адміністрації Тайваню Цаю Інвеню як помилку, інші - як провокацію, а газета Washington Post написала, що це ретельно спланований крок, покликаний окреслити нову політику США щодо КНР після обрання Трампа.

Білий дім повідомив, що США продовжують дотримуватися принципу "єдиного Китаю", проте МЗС КНР уже направило американській адміністрації "суворе попередження", закликавши США "уникнути непотрібного ускладнення" двосторонніх відносин.