Політика
5 грудня 2016
У ВРУ зареєстрували постанову про самоусунення Авакова від повноважень глави МВС
Автором документа є народний депутат Сергій Каплін
news-image

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови №5486 про самоусунення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова від виконання повноважень, передає «Є!», посилаючись на Главком.

Текст проекту постанови та супровідні документи до нього на сайті Ради поки що відсутні.

Як повідомилялось, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков перериває свій візит до Канади через події у Княжичах Київської області.

Нагадаємо, трагедія сталася в ніч на 3 грудня в Княжичах. Під час перестрілки загинуло двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Нардеп Антон Геращенко повідомляв, що троє підозрюваних у розбої, почувши постріли, відмовилися від свого плану із грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 у бік Києва, де були затримані оперативниками. У них вилучено вогнепальну зброю. Їм буде висунуто звинувачення у скоєнні грабежу і розбою. Проте ЗМІ повідомили, що частині банди вдалося втекти.

Тим часом колеги загиблих у Княжичах працівників Держслужби охорони Сергія Орлова та Євгена Куртева вважають, що у Міністерстві внутрішніх справ подають неправдиву інформацію щодо обставин трагедії.

Також повідомлялося, що міністр внутрішніх справа Арсен Аваков має намір перервати триденне відрядження до Канади. Аваков, який полюбляє дописувати у Facebook, за добу жодного слова не написав про трагедію у Княжичах.