Суспільство
6 грудня 2016
У 82-річної матері бідного нардепа знайшли нерухомості на 36 млн
Марія, в минулому - вчителька.
news-image

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Руслан Сольвар не вказав у своїй декларації ні житла, ні автомобілів, СОТ же час на матір і родичів нардепа записана нерухомість в центрі Києва на десятки мільйонів гривень.

Про це йдеться в розслідуванні програми Наші гроші, передає «Є!».

Відзначається, що щорічно Сольвар здає практично порожню декларацію, згідно з якою він не має ні житла, ні машини, а живе він нібито на депутатську зарплату.

Наприклад в декларації за 2011 рік весь його дохід склав 24 тис грн, але вже в 2012-му нардеп з невказані джерел отримав 3 млн грн, які відразу витратив.

У 2013 році весь дохід Сольвар склали депутатська зарплата і матеріальна допомога, в загальному 235 тис. Грн. У 2014-му нардеп отримав 163 тис. Грн зарплати, а в 2015м нардеп задекларував лише 77 тис. Зарплати.

У поданій за 2015 рік декларації народний депутат згадав, що з 2012 знімає квартиру в 63 кв.м. в Фастові. Керівник ОСББ підтвердив, що нардеп дійсно приписаний в його будинку. У той же час за словами сусідів Сольвар там не проживає, а справжня господиня квартири - Світлана Морковніченко - є співробітницею в одній з компаній нардепа.

У той же час 82-річна мати Сольвар - Марія, в минулому - вчителька, володіє нерухомістю загальною вартістю не менше 36 млн гривень.