Резонанс
7 грудня 2016
Архієрейський собор прийняв рішення щодо єпископа, який побився у нічному клубі
У жовтні єпископ Тернопільский і Подільський Мстислав із компанією в місцевому барі випивали, після чого влаштували бійку.
news-image

Єпископом Тернопільської єпархії Української автокефальної православної церкви призначили преосвященнішого Віктора Бедя. Про це повідомили в прес-службі Тернопільської єпархії УАПЦ, відповідне рішення прийняв учора у Києві Архієрейський собор під головуванням предстоятеля УАПЦ Макарія (Малетича), передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

На Архієрейському соборі представники духовенства розглянули питання щодо стану справ в Тернопільській та Хмельницькій єпархії УАПЦ та постановив вивести Високопреосвященнійшого архієпископа Мстислава (Гук) з числа єпископів УАПЦ.

В зв’язку з рішенням та зверненням єпархіального собору Тернопільської єпархії Архієрейський собор призначив правлячим єпископом Тернопільської єпархії Преосвященнійшого Віктора (Бедь), єпископа Мукачівського і Карпатського, із збереженням за ним керівництво Карпатською єпархією.

Як повідомлялося, у жовтні єпископ Тернопільский і Подільський Мстислав у компанії керівників тернопільської церкви Різдва Христового в місцевому барі випивали у піст, після чого влаштували бійку. Згодом собор УАПЦ відправив Мстислава на покаяння у монастир, однак він рішення собору не виконав.

Читайте також: «У пошуках щастя»: хто був прототипом відомого фільму-мотиватора?
Читайте також: Україна - найбільш корумпована країна Європи - аудит ЄС
Читайте також: Близько 300 українських і турецьких фанатів побилися у центрі Києва (відео)