Київ
7 грудня 2016
Віталій Кличко: «Європейські політики готові допомагати нам, але ключові зусилля у вирішенні проблем – на плечах українських політиків"
Мер Києва вважає, що головною проблемою України залишається корупція.
news-image

Європа і надалі готова допомагати та підтримувати Україну, але вирішення проблем у нашій державі – це не тільки питання допомоги. Головні зусилля для змін в Україні – на плечах українських політиків. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після зустрічей з європейськими політиками на з’їзді Християнсько-демократичної партії Німеччини, який відбувається в Ессені, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Позиція європейських політиків незмінна – вони готові допомагати нам, але акцентують, що ключові зусилля у вирішенні проблем в Україні – на плечах українських політиків. І головною проблемою, на жаль, досі залишається корупція, – зазначив Віталій Кличко.

У кулуарах з’їзду відбулися зустрічі мера Києва з Президентом Європейської народної партії Джозефом Долем, головою комітету із закордонних справ Європарламенту Елмаром Броком, колишнім президентом Європарламенту, головою Фонду Конрада Аденауера Гансом Петтерінгом.

На політичному зібранні партії, яку вже понад 16 років очолює Ангела Меркель, обговорювали виклики, з якими сьогодні зіштовхнулася об’єднана Європа.

У своєму майже двогодинному виступі канцлер Німеччини зазначила, що головне завдання ЄС сьогодні – внутрішня і зовнішня безпека, захист зовнішніх кордонів. Меркель торкнулася і проблеми переселенців. Також відзначила, що політика Росії також є проблемою для Європи.

На з’їзді Ангелу Меркель дев’ятий раз обрали головою партії і висувають вчетверте на посаду канцлера Німеччини. Вона зазначила, що вибори до Бундестагу, які відбудуться в жовтні 2017 року, будуть найскладнішими в сучасній історії Німеччини.

Читайте також: Україна - найбільш корумпована країна Європи - аудит ЄС
Читайте також: «Як перетворити ідею в успішний бізнес» - захід для київських студентів
Читайте також: Нардепи хочуть зробити католицьке Різдво неробочим днем