Суспільство
7 грудня 2016
«Люди непритомніли від горя»: українці поховали трьох жертв стрілянини у Княжичах (фоторепортаж, відео)
В різних куточках України поховали трьох жертв стрілянини у Княжичах.
news-image

Сьогодні, 7 грудня, на столичному кладовищі правоохоронці попрощалися із оперуповноваженим Олександром Маніцею. КОРДівця Віталія Валецького поховали на Тернопільщині, а оперуповноваженого Юліана Рудька – у Чернівецькій області, передає «Є!», посилаючись на ТСH.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, віддати останню шану молодим хлопцям прийшли не лише рідні, друзі, товариші по службі, а й просто небайдужі люди.

Офіцера КОРДу ховали в невеличкому селі Іква Тернопільської області. Чоловіка там пам'ятають, як відповідального, серйозного і наполегливого – взірцевого громадянина і патріота своєї держави.

Як зазначається, Валецький переїхав до Києва після закінчення вишу, сам походив із династії правоохоронців. У 31 рік дослужився до звання майора і очолив відділ управління корпусу оперативної дії. Кілька ротацій був в АТО. Трагедія у Княжичах забрала доброго сина і люблячого батька двох маленьких дітей. Люди винуватять керівництво, яке віддавало наказ і не проінструктувало належним чином виконавців перед виїздом.

Зі співробітником управління оперативної служби Києва Маніцею прощалися в столиці: від горя люди навіть непритомніли на похороні. Під час спецоперації 27-річний правоохоронець був одним із керівників групи, яка полювала на банду крадіїв. Із молодим поліцейським прощалися батьки, дружина і 4-річний син. Загиблого з почестями поховали на центральній алеї Лісового кладовища міста.

25-річного Рудька в останню путь проводжали у рідному селі Коболчин на Буковині. На похорон прийшло близько тисячі людей. Молодий чоловік встиг пропрацювати в органах усього три роки. Друзі і товариші по службі згадують його, як відважну людину, яка в будь-яких конфліктах завжди допомагала знайти порозуміння. Те, що сталося у Княжичах – підкосило дружину. Вона на третьому місяці вагітності потрапила в лікарню.