Події
8 грудня 2016
Дипломат-контрабандистка Ліщишин оскаржує звільнення з МЗС
Чиновниця стала відомою через участь її чоловіка у контрабанді цигарок під виглядом "дипломатичного вантажу".
news-image

Колишній перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин, яка стала відомою через участь її чоловіка у контрабанді цигарок під виглядом "дипломатичного вантажу",  оскаржує своє звільнення з дипломатичної служби. Про це повідомили "Європейській правді" джерела в МЗС, передає «Є!»

Співрозмовники "Європейської правди" наголосили, що скандально відомий дипломат вимагає скасувати її звільнення з дипслужби, відновити на роботі в посольстві, а також компенсувати матеріальні збитки.

Інформація у відкритих судових реєстрах підтверджує дані джерел ЄвроПравди.  

Так, на порталі "Судова влада України" є інформація про скаргу № 826/15473/16, подану Оксаною Ліщишин одночасно проти міністерства, проти заступника глави МЗС, що курує кадрові питання, та проти голови комісії, яка підтвердила порушення присяги Оксаною Ліщишин.

МЗС та два дипломати зазначені у повідомленні порталу як "боржники" екс-дипломата.

Детальний текст позовних вимог наразі не оприлюднюється.

Як повідомлялося, раніше ужгородський суд визнав Сергія Ліщишина, чоловіка Оксани Ліщишин, винним у спробі контрабанди цигарок через митний кордон України.   В попередній ухвалі суду стверджувалося, що він пред’явив на митниці лист про диппошту за підписом дружини, першого секретаря посольства. При цьому Сергій Ліщишин пред’явив на кордоні дипломатичний паспорт. Відповідно до постанови за цією справою суд конфіскував товар, а також мікроавтобус дипломата-контрабандиста. Однак станом на 7 грудня на порталі "Судова влада України" зазначено, що Ліщишин успішно оскаржив постанову про визнання його винним. За даними порталу, постанову було змінено. Однак рішення про її зміну та текст нової постанови наразі не опубліковані.  

Нагадаємо, скандал навколо контрабанди розпочався в травні. В червні, коли з’явилися свідчення про причетність керівництва посольства до контрабанди, президент Порошенко звільнив скандального посла України в Словаччині. В вересні Оксану Ліщишин звільнили з дипслужби через "порушення присяги".  

Читайте також: Літак із Києва посадили в Росії через п'яного дебошира
Читайте також: Маккейн зібрався до України
Читайте також: Курс валют на 8 грудня