Україна
8 грудня 2016
Кулініч випадково «проколовся», як насправді організовуються мітинги під ВР (фото)
У Верховній Раді підглянули СМС переписку.
news-image

Під час сесійного засідання 8 грудня депутат Олег Кулініч, відомий завдяки історії із "Золотим батоном" для Януковича, листується зі своїм політтехнологом, який організовує акцію "всенародної селянської підтримки" законопроекту №4355, який передає місцевій владі право розпоряджатися землями сільгосппризначення, передає «Є!», посилаючись на "Українські Новини".

"На вулиці пішов дощ. Боюся, люди довго не вистоять", - скаржиться технолог. "Я не буду виходити", - відповідає йому депутат.

В цей час у ВР розглядається питання про зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського, а тому до внесеного до порядку денного важливого для аграрного лобі питання руки у депутатів ніяк не доходять.

"Мітинг розійшовся, не пощастило з погодою:( Там дощ з льодом", - скаржиться трохи пізніше технолог.

І відразу ж рапортує, що головна робота зроблена: "Картинка і фото є, зробимо вам хороші пости в Фейсбук".

Висновок дає обіцянку: "наступного разу теж організуємо в підтримку".

"Шкода((", - мляво реагує депутат.

Через кілька хвилин технолог надсилає депутату на погодження текст для Фейсбуку. 

"Шкода, що люди, які зібралися під Радою на підтримку законопроекту №4355 змушені були стояти під парламентом в таку погоду. Але впевнений, що це не дарма...", - читає нардеп з так званого аграрного лобі".

А вже через пів години такий пост дійсно з'являється на офіційній ФБ-сторінці Олега Кулініча з фотографіями з мітингу.

Законопроект №4355 передбачає децентралізацію розпорядження землями, в тому числі - передачу місцевим органам влади права розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення. Проект викликав критику низки експертів, які вважають, що таким чином створюється грунт для "розтягування" земель окремими аграрними компаніями.

Проект також розкритикував Кабмін, який вирішив, що документ потребує серйозного доопрацювання.

У той же час, проект благополучно пройшов Комітет ВР з аграрних питань і земельній політиці (де Олег Кулініч є головою підкомітету) і включений до порядку денного Верховної Ради.