Суспільство
9 грудня 2016
Білл Гейтс назвав книги, що вразили його у 2016 році
Підприємець назвав найкращі книги цого року.
news-image

Американський підприємець і колишній найбільший акціонер Microsoft Білл Гейтс назвав п'ять найкращих, на його думку, книг 2016 року, передає Observer, повідомляє «Є!» із посиланням на Кореспондент.
 
Всі вони дуже добре написані, і поглинули мене, немов кроляча нора, повна несподіваних задоволень і проникливих думок, - зазначив мільярдер.
 
У його списку виявилася "Теорія струн" американського письменника й есеїста Девіда Фостера Уоллеса.
 
Автор працює пером так само вміло, як Роджер Федерер - тенісною ракеткою. І в цій книзі, як і в інших його блискучих роботах, Уоллес згинає мовні форми як Нео - металеву ложку, - зазначив Білл Гейтс.
 
Також він зазначив книгу "Чистка собак" американського бізнесмена і засновника компанії Nike Філа Найта. Вона є мемуарами підприємця.
 
У своїй книзі Найт розкривається так, як дуже мало хто із СЕО готові розкритися. Не думаю, що Найт намагається чомусь навчити читача. Він має на меті цікавіше. Він розповідає історію настільки чесно, наскільки це можливо. Це дивовижна розповідь, - каже бізнесмен.
 
Включив він також у список "Гени" володаря Пулітцерівської премії Сиддхартхи Мукхерджі.
 
У своїй останній книзі Мукхерджі проводить нас минулим, сьогоденням і майбутнім генетики з особливим фокусом на етичне питання величезної важливості, яку спровокували останні досягнення в геномних технологіях. Мукхерджі написав свою книгу для неспеціалістів у цьому питанні, оскільки розуміє, що нові геномні технології близькі до того, щоб дуже сильно зачепити всіх і кожного, - підкреслив Гейтс.
 
"Міф про сильного лідера" Арчі Брауна, професора Оксфордського університету, випущена у 2014 році, розповідає про особистості лідерів. Ця робота виявилася, на думку мільярдера, дуже актуальна на тлі передвиборної гонки в США.
 
Браун показує, що лідери, які роблять найпомітніший внесок в історію і людство в цілому, це не ті, яких ми вважаємо "сильними лідерами". А ті, які співпрацюють, делегують і домовляються - і розуміють, що жодна людина на Землі не може і не повинна знати всіх відповідей, - зазначив підприємець.
 
Останньою Гейтс також назвав книгу "Варті згадки: Мережа" Гретхен Бакке.
 
Навіть якщо ви ніколи не замислювалися про те, як енергія потрапляє у ваші домівки, я думаю, ця книга переконає вас у тому, що електричні мережі - одне з найбільших інженерних чудес сучасного світу, - висловився він.
Читайте також: Нідерланди погрожують не ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС
Читайте також: «Не треба рівнятися на Францію, де в країні одна мова» - Андрій Данилко
Читайте також: У Львові суд наказав Російському культурному центру «пакувати валізи»