Київ
9 грудня 2016
У Києві 10 шкіл закрили на карантин
КМДА дозволила столичним школам самостійно призупиняти навчальний процес, якщо на грип та ГРВІ захворіють 20% учнів.
news-image

Станом на ранок 9 грудня 10 шкіл столиці закрили на карантин, але у деяких навчальних закладах заняття скасовані лише для окремих класів чи паралелей. Про це у коментарі "Українській правді. Київ" повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, передає «Є!»

На сьогодні близько 10 шкіл вже прийняли таке рішення закритись на карантин. Але не всі школи закриті повністю, десь закрили всю школу, а десь лиш молодші класи, або паралель, або 1-8 класи, - зазначила вона.

За словами Старостенко, школи, закриті на карантин, є в кожному районі.

У всіх районах є школи з карантином. Але найбільша відсутність дітей у школах Шевченківського району, найменша – у школах Подільського і Солом’янського районів, - сказала Старостенко.

Вона відзначила, що до кінця року приймати рішення про закриття усіх шкіл на карантин не планують.

Фахівці прогнозують, що найбільша хвиля захворювань припаде на січень, тому оперативно відслідковуємо ситуацію і, якщо буде така необхідність і буде рекомендація Держпродспоживчслужби, то ми прийматимемо рішення про карантин у всіх школах. Але це може бути вже після канікул у січні. На сьогодні такої необхідності немає, - підсумувала заступник мера.

Як повідомлялося раніше, КМДА дозволила столичним школам самостійно призупиняти навчальний процес, якщо на грип та ГРВІ захворіють 20% учнів.

У Києві станом 5 грудня захворюваність на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції перевищила епідпоріг 4%.

Читайте також: «Люди бояться відпочивати в Гідропарку» - Віталій Кличко
Читайте також: Білл Гейтс назвав книги, що вразили його у 2016 році
Читайте також: Нідерланди погрожують не ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС