Події
9 грудня 2016
В «Укроборонпромі» провели випробування «Мисливця»
Система здатна у автоматичному режимі розпізнавати та відслідковувати цілі.
news-image

ДП "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", показав можливості передової цифрової системи управління вогнем, яка встановлена на модернізованій версії БМП-1УМД та отримала назву "Мисливець". Про це йдеться у повідомленні "Укроборонпрому", передає «Є!»

Ця система здатна у автоматичному режимі розпізнавати та відслідковувати цілі та є одним із елементів створення роботизованих бойових модулів. Завдяки ній БМП-1УМД "Мисливець" може використовуватись не тільки як засіб транспортування та вогневої підтримки підрозділів, а й як автономна бойова одиниця із дистанційним керуванням.  Окрім того, "Мисливець" оснащений німецьким двигуном, сучасним бойовим модулем із гарматно-ракетним озброєнням та комплексом зниження помітності.

БМП-1УМД "Мисливець", попри крижаний дощ, провів стрільби на військовому полігоні у Київській області. За діями української бронетехніки спостерігав керівний склад Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України та Збройних Сил України, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки використанню роботизованих бойових модулів значно скорочуються час відкриття вогню, бо система може самостійно розпізнати ціль та вести її на прицілі, очікуючи команди на постріл.


Читайте також: Російські ЗМІ поширили фейк про «відрубану руку «ополченця»
Читайте також: У Києві чоловік стрибнув з мосту та потрапив під колеса автівки
Читайте також: Військові розповіли подробиці про бійця АТО, який вбив командира взводу (відео)