Спорт
9 грудня 2016
Моуріньо: У наступному сезоні «Зоря» знову гратиме у Лізі Європи
Тренер МЮ висловив сподівання, що луганці незабаром будуть грати вдома, а не на "чужих" стадіонах.
news-image

Головний тренер МЮ Жозе Моуріньо похвалив луганську Зорю і Юрія Вернидуба, а також дав свій коментар щодо поєдинку, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.
 

Газон? Сьогодні він був кращим, ніж учора. Досить хороший, щоб грати у футбол. Ми цінуємо зусилля Чорноморця і Зорі, які готували газон. Але чудес не буває. Ми знаємо, що було складно зробити поле кращим.

Гол Мхітаряна? У нього був довгий період адаптації. Але ми знали, кого купуємо, це дуже талановитий гравець. Зараз він грає добре в АПЛ, в Лізі Європи, в Кубку Англії. Гол зробить його трохи щасливішим. Я ним дуже задоволений.

Я думаю, тренер Зорі дуже хороший - команда добре організована і знаходиться в хорошому настрої. Без перемог вони все одно не сумували, билися з усіма.

Мені дуже сподобався лівий захисник, який сьогодні не грав (Соболь).

Рівна гра? У нас був м'яч, ми контролювали гру. Зоря добре грала в захисті, але було кілька контратак з боку опонента. Втім, ми домінували. Якщо подивитися статистику - ми повинні були перемагати. Але Зоря була досить хороша, матч був складним.

Я грав в Україні, але тільки проти Динамо - з Інтером і Челсі. Із Зорею ж - вперше. Ми не стежимо за УПЛ по ТБ, тому я не знав надто багато. Але ми переглядали матчі, аналізували гравців. Я можу зрозуміти, чому Зоря йде на 3-му місці в чемпіонаті. Думаю, в наступному сезоні вони знову будуть у Лізі Європи. Я думаю, у них буде більше досвіду. Сподіваюся, що якнайшвидше вони будуть грати вдома, дійсно вдома. А не на красивому стадіоні, проте чужому.

Петарда на полі? Підтримка була чудовою і їм не потрібні були петарди, щоб бути кращими. Це було небезпечно для воротаря. Не потрібно таких речей. Стадіон хороший, вболівальники хороші, фанати МЮ - красені. Але не треба таких речей - УЄФА може покарати Зорю, а я не думаю, що вона цього заслуговує.

Я показував своїм гравцям, щоб ті зберігали м'яч. Ми почали його втрачати, отримали дві непотрібних жовтих. В останні 15 хвилин ми занадто багато втрачали м'яч. Гравці не чули мене, але ось жест побачили.

Суддя відсудив на хорошому рівні. Ми забиваємо не так багато м'ячів, як повинні були б. Зазвичай воротарі наших суперників в АПЛ визнаються найкращими гравцями зустрічей. Українські фанати не бачили найкращий МЮ в цьому сезоні. В останніх 5-7 матчах АПЛ ми були дуже гарні, але не вигравали, - резюмував португальський фахівець.

Читайте також: Яка погода буде в Києві на Новий рік?
Читайте також: Білл Гейтс назвав книги, що вразили його у 2016 році