Україна посідає останнє місце в Європі за рівнем зарплати - міністр соцполітики
Зростуть посадові оклади працівників бюджетної сфери.
news-image

За рівнем зарплат Україна посідає останнє місце серед європейських країн. Про це 9 грудня під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє «Є!» з посиланням на 17News.

За рівнем заробітної плати Україна займає ганебне останнє місце в Європі, куди ми всі так прагнемо, а серед країн СРСР ми випереджаємо тільки Таджикистан поки, - зазначив Рева.

Також міністр повідомив, що з 1 січня 2017 року уряд підвищив посадові оклади працівників першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки на 44%.

Посадовий оклад працівника I тарифного розряду єдиної тарифної сітки, в порівнянні з сьогоднішнім днем, з 1 січня 2017 виросте на 44% і таким чином буде ліквідовано розрив у 265 гривень, який існує між цим показником і затвердженим прожитковим мінімумом, - заявив Рева.

В середньому на 50% зростуть посадові оклади працівників бюджетної сфери, каже міністр. З огляду на діффіренцірованность окладів бюджетників, рівень оплати їх праці буде різним у залежності від рівня кваліфікації та складності робіт.