Суспільство
12 грудня 2016
У Харкові діти «привітали» бійців АТО листівками з нецензурними словами
Хлопець відчуває особисту неприязнь до одного з добровольчих батальйонів.
news-image

7 грудня діти передали до військового госпіталю листівку. На ватман в формі серця вони прикріпили аплікацію - квіти у формі сердечок з побажаннями бійцям, повідомляє «Є!».

На одному з них волонтери громадської організації "Сестра милосердя АТО", які допомагають військовослужбовцям, помітили запис з прославлянням так званих Новоросії, ХНР і побажаннями смерті військовим. Ще одна подібного була написана з використанням матюків на адресу бійців.

ГОСПІТАЛЬ ХАРКІВ !!!!! 7.12.2016 року до нас прийшли з 25 училища. Принесли подарунки хлопцям до дня ЗСУ. І ОСЬ ЩО НА ОДНОМУ З НИХ. Як це розуміти педагоги ???? Вам що все одно що у вас Сепар ??? Чи це спеціально зроблено ??? Просимо СБУ вирішити питання з 25 училищем і конкретно з гр. КК 3. це вам не проста писанина , - повідомляється на сторінці" Сестра милосердя АТО "в фейсбуці.

Пізніше керівник прес-служби Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула повідомив, що відправив листівки виявилися учні "Харківського вищого професійного училища будівництва".

Ними виявилися хлопець і дівчина 16-ти і 15-ти років відповідно, учні однієї з навчальних груп Державного професійно-технічного навчального закладу" Харківське вище професійне училище будівництва ". Обидва - місцеві жителі м.Харкова та Харківської області, - написав Абдула в своєму фейсбуці.

За його словами, хлопець відчуває особисту неприязнь до одного з добровольчих батальйонів, в цьому році він посварився з представниками добробата на грунті футбольних уподобань. Саме добробатовцам юнак і адресував своє послання, повідомили в СБУ.

Співробітники СБУ провели з персоналом училища бесіду. За інформацією волонтерів, учні будуть відраховані.