Суспільство
14 грудня 2016
Президент Філіппін зізнався, що особисто убивав людей
Родріго Дутерте зізнався, що "наражався на сутички, щоб мати можливість вбити".
news-image

Президент Філіппін Родріго Дутерте вперше зізнався, що особисто вбивав підозрюваних у причетності до росповсюдження наркотиків, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Таку заяву глава держави зробив на зустрічі з представниками місцевого бізнесу. Боротьба з наркоманією була його головною передвиборчою обіцянкою.

Зізнання прозвучало під час обговорення методів боротьби з наркоторгівлею, які використовує поліція Філіппін.

За статистикою поліції, від липня 2016 року (коли Дутерте фактично прийшов до влади) в ході антинаркотичної кампанії було вбито близько 5 тисяч людей.

Дутерте розповів про власний досвід боротьби з наркомафією на посаді мера міста Давао на півдні Філіппін.

У Давао мені і самому доводилося це робити. Просто щоб показати хлопцям [з поліції]: раз я це можу, то чому вони не можуть? - сказав президент, відомий своїми різкими заявами.
Я їздив по Давао на байці, на великому мотоциклі, просто патрулював вулиці, шукав проблем. А ще я наражався на сутички, щоб мати можливість вбити, - зізнався Дутерте.

Також президент відповів на заяви правозахисних організацій і президента США Барака Обами, які розкритикували його методи боротьби зі злочинністю. Він заявив, що не збирається зупиняти антинаркотичну кампанію через критику.

В середині вересня колишній найманий вбивця з Філіппін Едгар Матобато повідомив, що Родріго Дутерте під час перебування мером міста Давао наказував без суду вбивати злочинців і своїх опонентів.

За його словами, в результаті подібних позасудових розправ було вбито близько тисячі людей. Сам Дутерте заперечував свою причетність до вбивств.

Читайте також: Савченко побачила в очах Плотницького та Захарченка біль за людей
Читайте також: Український чиновник-утікач збив на пішохідному переході двох дітей у Москві (відео)
Читайте також: Сьогодні голландський суд має вирішити долю скіфського золота з музеїв Криму