Світ
15 грудня 2016
Гімн США на інавгурації Дональда Трампа виконає українка
16-річну співачку Джекі Іванко, яка стала відомою після участі в шоу "Америка має талант", Дональд Трамп обрав для виконання гімну США під час його інавгурації.
news-image

Кілька останніх тижнів команда обраного президента США Дональда Трампа марно намагалася знайти виконавця, який зміг би виступити на інавгурації. Вчора, 14 грудня, з'явилася офіційна заява про те, що вибір припав на 16-річну співачку Джекі Іванко, знамениту завдяки виступам на телепередачі America's Got Talent, передає «Є!», посилаючись на JetSetter.ua.

Ходили чутки, що така пропозиція надходила Елтону Джону, кантрі-музиканту Гарту Бруксу і навіть глем-метал-групі Motley Crue, але підтвердження вони не отримали. Також раніше однією з причин появи в Trump Tower Каньє Уеста називалася спроба переконати Дональда в тому, що саме репер повинен показати всій Америці, як зобов'язаний звучати гімн країни.

В офіційному повідомленні від команди Трампа йдеться про те, що Джекі є остаточним вибором обраного президента на роль виконавиці гімну.

"Джекі Іванко виконає національний гімн на 58-й президентській церемонії інавгурації. Вона є істинним зразком для наслідування і джерелом натхнення для молодих людей по всьому світу. Джекі уособлює все найкраще і яскраве в Америці".

Юна власниця сопрано з українським корінням не вперше знаходиться поруч з президентом: у 2010 році з Бараком Обамою Джекі виконала відому композицію O Holy Night на запаленні вогнів Національної ялинки, а в 2012 вона співала на Національному молитовному сніданку у Вашингтоні.

Батьки Джекі Іванко - Михайло і Ліза - родом з України. Вони емігрували в Америку задовго до народження Джекі, її двох братів і сестри.

Раніше ВВС дізналося у поп-зірок, чому вони не хочуть співати на інавгурації Трампа.

Також в США хвилюються, що Twitter Трампа представляє загрозунаціональній безпеці.