Спорт
15 грудня 2016
Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 виборола «срібло» чемпіонату світу
"Командою року" стали: Дар’я Завидна, Євгенія Спітковська, Віта Горобець, Ганна Зарицька.
news-image

У Києві відбулася шоста за ліком урочиста церемонія вшанування найкращих спортсменів і тренерів усіх поколінь. У "Спортивному Сузір’ї – 2016" було визначено переможців в 11-ти номінаціях. Найцікавіше організатори, Міністерство Молоді та Спорту України, залишили на десерт. "Командою року" було визнано жіночу збірну України з баскетболу 3х3, передає «Є!», посилаючись на ФБУ.

Коли оголосили переможниць у заключній, 11-й номінації "Команда року", усі 20 столиків не могли відвести очей від цих чарівних дівчат, супроводжуючи їхній шлях до подіуму захопленими поглядами і оплесками. По-перше, до оголошення переможниць у цій номінації, переважно за інших лауреатів виходили отримувати нагороди їхні тренери чи представники. А тут вийшла команда-зірка молодих, чарівних дівчат! По-друге, це була справді єдина команда, яка немов у казці "12 місяців" подарувала присутнім на кілька хвилин у засніженому грудні  спів весни і кохання. Оператори численних телеканалів, маючи можливість взяти їх крупним планом в об'єктивах своїх відеокамер, та й напевно не тільки вони, мимоволі ловили себе на думці: от з ким би я зустрів Новий – 2017-й!

Коли позитив і щасливі емоції переважають, пам’ятатимемо, чому настала мить визнання. У жовтні ця команда очолювана Юрієм Процюком і Володимиром Холоповим у Піднебесній здобула срібло чемпіонату світу, а попереду нові виклики – вже у класичному баскетболі. У червні Україна змагатиметься у фінальній стадії ЄвроБаскету. Також влітку наступного року – чемпіонат світу з баскетболу 3х3.

"Командою року" стали: Дар’я Завидна, Євгенія Спітковська, Віта Горобець, Ганна Зарицька. Лише останньої не було на церемонії, бо капітан команди грає у Казахстані. А інші дівчата у супроводі Генерального Секретаря ФБУ Володимира Драбіковського і наставника команди Юрія Процюка зачаровували аудиторію зі сцени холу Чемпіонів НСК "Олімпійський" із "Зіркою Визнання" у руках.