Політика
16 грудня 2016
Шульц: Українці вмирали за асоціацію з ЄС
Європейські лідери повинні знайти вихід.
news-image

Президент Європарламенту Мартін Шульц нагадав, що в листопаді 2013 року українська влада відмовилися підписати Угоду про асоціацію з ЄС, після чого українці вийшли на вулиці.

Президент Європарламенту Мартін Шульц під час прес-конференції закликав лідерів Євросоюзу (ЄС) закінчити процедуру ратифікації Угоди про асоціацію з Україною, передає «Є!» з посиланням на "Європейська правда".

Я зробив заклик до глав держав і урядів: вони повинні знайти рішення цієї проблеми, коли 27 країн ратифікували Угоду і не вистачає однієї, - сказав Шульц.

Він нагадав, що в листопаді 2013 року українська влада відмовилися підписати Угоду про асоціацію, після чого українці вийшли на вулиці.

Люди помирали за Угоду про асоціацію. Потім ми як ЄС ратифікували Угоду, за яке молоді люди в Україні віддали життя. А тепер ЄС не ратифікує і не уможливлює повне вступ в силу. Ось це так! - Підкреслив Шульц.


Угода про асоціацію України з ЄС була підписана в два етапи: політична частина - 21 березень 2014 року, економічна - 27 червня. Верховна Рада України і Європарламент ратифікували документ 16 вересня того ж року. Він вступить в силу після того, як ратифікаційні процедури завершать всі 28 членів ЄС. На даний момент угода не ратифікували тільки Нідерланди.