Суспільство
16 грудня 2016
«Я тебе навчу любити радянську владу» - урок у черкаській школі (відео)
Лист на захист педагога підписали майже всі батьки класу.
news-image

У черкаській школі №17 під час уроку англійської було зроблено запис на диктофон: він зафіксував, як вчителька Наталія Макаренко зірвалася криком на десятирічну школярку, передає «Є!» із посиланням на ТСН.
Учениця Марія розповіла, що у класі її почали обзвивати "крисою і українкою". За її словами, більшість дітей перестала з нею спілкуватися, натомість - ображають та глузують.

Ставлення до Марії змінилося після того, як її батько оприлюднив аудіозаписи з уроків англійської, які викладає класний керівник.

Ти нормальна чи ні? Ви всі вирішили дістати мене тут по черзі? Читай давай, а то сидиш сопеш! Що ж ви сидите обличчям тупо торгуєте і нуль! Третій місяць поспіль. Я влаштую такий хай, що мало нікому не здасться. Я тебе навчу любити радянську владу, - говорить вчителька на одному із записів.

На відео - із 36 секунди.

Після таких уроків у Марії зникало бажання вчитися, вона часто скаржилася на головний біль та погане самопочуття.

Директор школи Дмитро Бунякін водночас запевнив, що раніше скарг на педагога не було. Щоправда додає: нещодавно вчителька сама жалілася йому на особисті проблеми.

Вона зверталася інколи до мене у листопаді, що у неї є проблеми, вона їх намагається вирішити. Можливо, цей момент впливав на її емоційний стан, - сказав він.

Психологи кажуть, що крик та грубість з боку вчителів - неприпустимі. Бо у малечі може розпочатися шкільний специфічний невроз.

Батьки Марійки переводити дівчинку до іншої школи не збираються: вони впевнені, що саме вчителька має відповідати за свої вчинки. Юристи також наголошують, що цій агресивній вчительці загрожує за місцем роботі догана або звільнення.

Департамет освіти Черкаської міськради тим часом ухвалив попереднє рішення звільнити вчительку та винести догану директорові. Та яким буде остаточний вердикт - поки що не відомо.

Тим часом листа на захист педагога підписали майже всі батьки Марійчиного класу.

Читайте також: Курс валют на 16 грудня
Читайте також: На Тернопільщині неповнолітні дівчата страждали від депутата-сутенера
Читайте також: У Дніпрі під школою знайшли посилку з написом «Там бомба»