Політика
16 грудня 2016
Італія блокувала розширення та продовження санкцій проти Росії
У четвер керівники держав і урядів країн ЄС на саміті домовилися продовжити ще на шість місяців головний пакет економічних санкцій проти Росії.
news-image

Італія блокувала спроби продовжити термін санкцій Євросоюзу щодо Росії на рік, а не на півроку. Рим також був проти розширення санкцій через імовірні злочини з боку Росії в Сирії. Про це після одноденного саміту ЄС у Брюсселі 15 грудня повідомили його учасники, передає «Є!» із посиланням на Радіо Свобода.

У нас була дискусія, яка, на щастя, закінчилася без урахування варіанту, який був би, на мою думку, помилковим, – реагувати на ситуацію в Сирії та Алеппо санкціями ЄС проти Росії, – сказав прем’єр-міністр Італії Паоло Джентілоні.

Також, за його словами, більшість країн погодилися з Італією, що помилкою було б запровадження проти Москви нових санкцій, на додачу до тих, які вже накладені через агресію Росії в Україні.

Італія була й серед тих країн, які виступили проти пропозиції Польщі продовжити чинні санкції проти Росії на рік, а не на шість місяців.

Деякі з наших колег прагнули б, можливо, продовжити санкції й на 12 місяців, але насправді це було ясно від початку, що можна підтримувати наш нинішній формат, – сказав голова Європейської ради Дональд Туск.

 Раніше в четвер керівники держав і урядів країн Європейського союзу на саміті у Брюсселі домовилися продовжити ще на шість місяців головний пакет економічних санкцій проти Росії через її агресію проти України, повідомили дипломати ЄС.

Офіційне рішення буде оформлене і оприлюднене наступними днями.

Чинність цього пакета санкцій, найболючішого для Росії, мала б закінчитися 31 січня наступного року.

Читайте також: В Італії відкрився Представницький центр «ДНР»
Читайте також: Захарченко пообіцяв віддати Криму скіфське золото після «захоплення Києва»
Читайте також: «Я тебе навчу любити радянську владу» - урок у черкаській школі (відео)