Україна
17 грудня 2016
Шокуючі махінації на Миколаївщині
Серія пограбувань на Миколаївщині.
news-image

За фактами неправомірних дій розпочато кримінальні розслідування за ознаками ч. 3 ст.190 КК України «Шахрайство». Встановлюються винні особи.

Інформує «Є!», з посиланням на internetua.com.


Так, в Інгульський відділ поліції МУНП в Миколаївській області звернулася 46-річна місцева жителька, яка повідомила, що на Інтернет-сайті вона замовила котел. Домовившись з продавцем по телефону, жінка перерахувала 10 136 гривень на банківський рахунок, вказаний співрозмовником, а коли вирішила ще раз зв'язатися, щоб уточнити окремі деталі отримання замовленого, то зв'язок з номером мобільного оператора вже було втрачено.


Ще один житель Інгульського району повідомив правоохоронцям, що, замовивши причіп до вантажівки через сайт, став жертвою шахрайства. Заявник перерахував за товар 6500 гривень, але так його і не отримав.


Аналогічний випадок стався з 54-річним жителем Корабельного району та 58-річним жителем Новоодеського району. Намагаючись придбати через сайт купівлі-продажу мобільний телефон, чоловіки втратив 4100 гривень і 8600 гривень.


У поліцію Інгульського звернулася 63-річна місцева жителька із заявою про скоєння стосовно неї шахрайських дій.
Так, заявниці подзвонив невідомий, представився працівником банку і повідомив, що нібито стався технічний збій в програмі, в результаті чого жінка може втратити свої заощадження, які знаходяться на банківському рахунку. Телефонний співрозмовник запевнив, що проблему можна вирішити прямо зараз, але для цього потерпілої було потрібно повідомити будь-яку інформацію. Жінка назвала невідомому особисті дані своєї банківської картки, а вже через кілька хвилин отримала СМС-повідомлення про зняття з її рахунку 19000 гривень.


З аналогічною заявою в Вітовське відділення поліції звернулася 29-річна жінка. Назвавши незнайомому телефонному співрозмовнику реквізити свого рахунку, заявниця втратила 725 гривень.
Слідчими відділеннями підрозділів розпочаті кримінальні виробництва за ознаками ч.3 ст.190 КК України «Шахрайство», санкція якої передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років. Встановлюються особи зловмисників.

Читайте також: Зниклу з гуртожитку дівчину знайшли в Дніпрі