Суспільство
17 грудня 2016
Небачена жорстокість: 6-річний хлопчик терпів тортури з боку персоналу інтернату
Врятувати хлопця вдалось волонтерам, які і викликали йому швидку.
news-image

6-річного Андрія залишили помирати із температурою 40 персонал одного із будинків інтернатів Житомирської області, про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Андрій народився із діагнозом ДЦП. Згодом за порадою лікаря, мама дитини віддала його до будинку дитини.

“Перші 2 місяці у закладі Андрійко постійно плакав, потребуючи маму. Мама все рідше приїжджала до закладу. Розлука з нею почала вбивати хлопчика. А через 2 роки це призвело до потрапляння у реанімацію. Щоб смерть дитини не зіпсувала репутацію закладу, Андрійка перевели з будинку дитини системи охорони здоров’я до будинку-інтернату системи Мінсоцу. До речі, маму не повідомляли ні про переведення до іншого закладу, ні про погіршення стану Андрія. А у будинку-інтернаті знають, як швидко „полегшити“ стан дитини — довести до смерті.”, — написав Микола Кулеба.

Як відомо, під час перебування у інтернаті, у Андрійка піднялась температура до 40,7 градусів. Втім, як пише Кулеба, персонал інтернату навіть не викликав хлопчику швидку допомогу — більше того, його просто зачинили у одній із кімнат.


Врятувати хлопця вдалось волонтерам, які і викликали йому швидку. На момент потрапляння до реанімації температура сягнула 40,7,у дитини були постійні судоми, від яких він голосно стогнав, задихався та хрипів, колір шкіри був синім.

Наразі стан дитини стабілізувався, хлопчик у лікарні.

Читайте також: «Встаєм. Відкриваємо очки!» - нетверезий суддя заснув за кермом, зупинившись на червоний сигнал світлофора (відео)