Суспільство
18 грудня 2016
Тука: ІСНУЄ ЗАГРОЗА ЗРОСТАННЯ СЕПАРАТИЗМУ НА ЗАХОДІ УКРАЇНИ
Для зниження ризиків сепаратистських настроїв необхідно провести децентралізацію країни, - Тука.
news-image

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що на заході України існує загроза зростання сепаратистських настроїв. Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV, пише «Є!».

Існують ризики по всій країні (...). Припускаю, що десь політичні сили можуть пограти в локальні сепаратистські настрої. Зокрема, на Західній Україні, в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях, - заявив Тука.
Він додав, що для зниження ризиків необхідно провести децентралізацію країни. "Немає різниці між Донецьком і Львовом", - зазначив чиновник.

24 листопада депутат Верховної Ради Євген Балицький сказав, що західні сусіди України можуть висунути територіальні претензії і спробувати розчленувати країну.

У квітні колишній лідер забороненого в Росії націоналістичного руху "Правий сектор" (ПС) Дмитро Ярош вказав, що Україна може розпастися до кінця 2016 року. За його словами, такі висновки містяться в аналітичних записках, які надають Служба безпеки України і Рада національної безпеки та оборони.