Події
18 грудня 2016
Савченко розкрила СБУ деталі зустрічі з ватажками «Л/ДНР» у Мінську
Згідно з українським законодавством, ватажки "ДНР" і "ЛНР" є злочинцями.
news-image

Народний депутат Надія Савченко під час спілкування з представниками Служби безпеки України за підсумками поїздки до Мінська, де вона провела зустріч з ватажками бойовиків "Л/ДНР" Захарченком і Плотницьким, розкрила деталі спілкування з ними.

Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт, передає «Є!» з посиланням на  "112 Україна".

Він нагадав, що згідно з українським законодавством, ватажки "ДНР" і "ЛНР" є злочинцями.

Ми її (Надію Савченко - Ред.) детально опитали, вона відповіла на ті питання, які їй були поставлені й цікавили СБУ. Ми знаємо, з її слів, детально про зустріч, яка проходила в Мінську, ми знаємо, хто брав участь у цій зустрічі, як вона проходила, - сказав Тандіт.

Відповідаючи на питання, чи дала Савченко на майбутнє гарантії того, що буде інформувати спецслужбу про плани подібних візитів і зустрічей, радник глави відомства відповів, що статус нардепа не зобов'язує її до цього.

Гарантій ніхто не може дати. Є певна процедура. Савченко поки ще є нардепом. Нардепи, на жаль, не звітують СБУ, - резюмував він.

Савченко 7 грудня таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким з участю російської сторони. За словами Савченко, зустріч "була спрямована на те, щоб посилити Мінський формат і зробити його більш дієвим найближчим часом".