Київ
19 грудня 2016
Кличко просить Кабмін не приймати транспортну ініціативу Мінінфраструктури
Мер Києва вважає, що ініціатива уряду про внесення змін до нормативних актів, які регулюють діяльність автостанцій, зашкодить, насамперед, пасажирам.
news-image

Ініціатива Кабінету міністрів про внесення змін до основних нормативних актів, які регулюють діяльність автостанцій в Україні, зашкодить, насамперед, пасажирам. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ініційовані на сайті міністерства інфраструктури громадські слухання щодо пропонованих змін у діяльності автостанцій, передає «Є!»

Зокрема, такі зміни передбачають скасування попереднього та додаткового обстежень автостанцій, запровадження нерегульованого підвищення станційного збору, а також визначення маршрутів та зупинок на розсуд перевізника, скасування вимог щодо своєчасної подачі автобусів та низку інших  норм.

Таке рішення може призвести до безладу в пасажирських перевезеннях, до безконтрольної діяльності нелегальних перевізників, на яку не зможуть вплинути ані центральна, ані місцева влада. Бо, де, наприклад, гарантія, що, не маючи зобов’язання узгоджувати маршрути, перевізники одразу ж не скасують невигідні їм маршрути? А визначення зупинок на розсуд перевізників призведе також до заторів на вулицях великих міст, - підкреслив Кличко.
Така ініціатива уряду зашкодить, насамперед, пасажирам, для яких створить великі незручності. Тому, я вважаю, потрібно зважено підходити до нововведень, які стосуються інтересів і комфорту багатьох українців. І уряд не повинен підтримувати подібну ініціативу, - відзначив мер Києва.

 

Читайте також: Мера Києва визнано «Вічним чемпіоном світу»
Читайте також: У Кличка відкрили новий приватний автовокзал та анонсували закриття трьох старих державних
Читайте також: «Люди бояться відпочивати в Гідропарку» - Віталій Кличко