Події
19 грудня 2016
«Не забувайте Алеппо», - відомо, що кричав вбивця російського посла
Причетні до злочинів у Сирії не знатимуть спокою.
news-image

Переклад слів на своїй сторінці в Facebook опублікував журналіст Осман Пашаєв: «Дослівний переклад слів нападника: „Аллах акбар“, передає «Є!», посилаючись на Ракурс.

Далі щось по-арабськи: „Не забувайте Алеппо, не забувайте Сирію, не забувайте Алеппо, не забувайте Сирію. Поки наші міста не будуть відчувати безпеки, і ви не будете знати смаку безпеки. Назад, назад мене звідси забере тільки смерть. Всі, на кому є частина провини в сирійських злочини, будуть відповідати по одному“».


Нагадаємо, що сьогодні в Анкарі на відкритті фотовиставки «Росія очима мандрівника: від Калінінграда до Камчатки» чоловік застрелив посла Росії в Туреччині Андрія Карлова.

Hurriet Daily News повідомляє, що нападника звуть Мевлют Алтынташ. За інформацією видання, він вистрілив спочатку в повітря, потім в спину посла, а потім ще раз, коли посол вже впав.

За даними турецьких ЗМІ, нападник був поліцейським, але за інформацією джерел Reuters, він не був при виконанні обов'язків. HaberTurk зазначає, що чоловік був звільнений з поліції в рамках розслідування справи про спробу державного перевороту в липні.