«ПриватБанк» заморозив гроші юридичних осіб
У банку наголошують, що такий режим обслуговування корпоративних клієнтів є тимчасовим.
news-image

Націоналізований "ПриватБанк" тимчасово заморозив кошти юридичних осіб, які надйшли на рахунки до 19 грудня. Ті кошти, які надійшли після 19 грудня, використовувати можна. Про це йдеться в повідомленні "ПриватБанку" в онлайн-системі "Приват24 для бізнесу", передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Інформуємо Вас про те, що усі операції, включаючи ті, що були раніше припинені за рахунками та картками корпоративних клієнтів, починаючи з 09:00 20.12.2016р. обслуговуються в наступному режимі:

– проведення видаткових операцій з рахунків та карт допускається в межах сум, що перевищують залишок на цих рахунках станом на ранок 19.12.2016 р.;

– усі кредитні ліміти на рахунках, овердрафти, ліміти гарантованих платежів та бізнес-розстрочки обнулені чи знижені до рівня заборгованості (за її наявності);

– усі прибуткові операції (надходження коштів) обслуговуються без обмежень.

Наприклад, залишок на рахунку станом на ранок 19.12.2016 р. становив 100.000 грн. Ця сума стає "незнижуваним залишком". Припустимо, з цього моменту на рахунок надходили вхідні платежі (від контрагентів, відшкодування по еквайрингу, виручка тощо) на загальну суму 50.000 грн. та залишок тепер становить 150.000 грн. Відповідно, тільки ці 50.000 грн. можна використовувати для проведення платежів або витрачати за допомогою картки, – ідеться в повідомленні.

 

У державному "ПриватБанку" наголошують, що "такий режим обслуговування корпоративних клієнтів є тимчасовим".

Усі рішення щодо його подальшої зміни будуть прийматися паном Шлапаком О.В. як тільки він приступить до виконання обов'язків голови правління банку".

Шлапак може обійняти нову посаду вже завтра, 21 грудня.

Читайте також: На Донеччині автобус із людьми потрапив під потяг (фото)
Читайте також: Шахтар розірвав контракт із Селезньовим
Читайте також: Курс валют на 20 грудня