Резонанс
20 грудня 2016
Викрадачі Тараса Познякова ховалися в квартирі співачки Віри Брєжнєвої
Тараса Позняков зник 4 квітня.
news-image

Тіло зниклого львів'янина Тараса Познякова до сих пір не знайшли. Хлопець зник 4 квітня після того, як взяв попутників через сервіс BlaBlaCar. Тим часом справа обростає новими деталями, передає «Є!» із посиланням на Комсомольская правда в Украине.

Після того як Голуб і Кингисепп приїхали на машині Тараса Познякова до Києва, вони сховали її в гаражному кооперативі "Темп-2" в Новосілках, під Києвом. А самі звернулися за допомогою до одного з друзів Голуба, з яким той був знайомий 12 років. Цей друг працював у клінінговій компанії, прибирав елітні квартири. І він сховав їх у одній з них, на вул. Десятинній.

За деякими даними, ця квартира належить відомій співачці, якої на той момент не було вдома, і вона про це, звісно, не знала. Там злочинці жили кілька днів, коли їх по всій Україні шукала поліція.

В результаті їх місцезнаходження встановили, розробили спецоперацію із захоплення, але зловмисникам вдалося втекти по водостічній трубі. Мабуть, попередили, - розповло виданню "Вести" джерело в правоохоронних органах.

Видання стверджує, що мова йде про квартиру, яка належить співачці Вірі Брежнєвій.

Також виявилося, що Голуб 10 років живе під чужим ім'ям - Віктор Пилипчук. Реальна людина, за версією слідства, багато років тому пропала при загадкових обставинах.

Тарас Позняков в той фатальний день був за кермом "Ауді А6" та взяв через відомий сервіс попутників, поїхав з ними зі Львова до Київської області. В цей же день о 12 годині дня біля селища Бобриця під Києвом зв'язок з ним пропав. Буквально наступного дня на пошуки Тараса кинулися і рідні, і волонтери, і поліція.

12 квітня поліція знайшла авто Тараса в одному з гаражів на околиці Києва. В автомобілі була кров. Пасажирами Тараса виявилися два представника "Правого сектора", бійці добробатов - Дмитро Голуб (прізвисько Тоф) і Луан Кингисепп (прізвисько Лука).

Злочинці хотіли заволодіти авто. Але коли Тарас відмовився вийти з машини добровільно, вони його вбили.

Через деякий час правоохоронцям вдалося встановити, що Познякова вбили. Пізніше, поліцейські затримали підозрюваного в злочині Дмитра Голуба. Зараз він знаходиться в СІЗО. 21 грудня його судитимуть за новий злочин, скоєний під арештом, - він напав на суддю. Всього Тофа вже звинувачують за п'ятьма статтями: умисне вбивство, незаконне заволодіння автомобілем, зберігання зброї, підробка документів і хуліганство (30 вересня на засіданні суду він напав на суддю).

Також Голуб нібито розповів, де закопав тіло Познякова, проте інформації про те, що труп знайшли не було.

За даними слідства, Тоф промишляв грабежами і нелегальним автобизнесом останні 14 років в Чернівецькій області, де живе його сім'я. Один з його близьких родичів працював в міліції - шукав зниклих без вести і злочинців, а потім возив начальника, кришувати автосервіси. Там ще в 90-ті була налагоджена схема: з Румунії приганяли викрадену іномарку, вона потрапляла до місцевих гаражів, де за пару годин авто розбирали на запчастини або перебивали номери, роблячи "двійника". Аналогічно наші машини переправлялися в Румунію.

З початком АТО Дмитро Голуб переніс свій бізнес в Донбас. В районі Маріуполя, де в одному з дитячих таборів знаходилася база "Правого сектора", регулярно відбувалися викрадення і віджимання авто. А в поліції є заяви від місцевих бізнесменів та фермерів, які вказували, що Голуб був одним з тих, хто відбирав їх транспорт, - розповіло джерело в слідстві.

Інформацію, що в Чернівцях процвітав бізнес на викрадених авто, підтвердив також один з колишніх співробітників КОРДу. Він розповідає, що під час облав в Чернівцях з міста зникали майже всі іномарки, залишалися тільки старі радянські автомобілі.

Зрозуміло, що господарів викрадених машин попереджали місцеві ж правоохоронці, - розповів співрозмовник.

Напад на Тараса Познякова і викрадення його автомобіля - не єдиний злочин, в якому міг брати участь Дмитро Голуб. За даними слідства, подібними розбоями і нелегальним автобизнесом він займався останні 14 років.

Читайте також: Сили АТО відбили атаку бойовиків під Світлодарськом
Читайте також: На «Антонові» представили новий літак Ан-132 (відео)
Читайте також: По флакону в одні руки: у Білорусі обмежили продаж настоянок глоду після смертей в РФ