Політика
20 грудня 2016
В ЄС дали «зелене світло» безвізу з Грузією
Наразі очікується голосування Європейського Парламенту та Ради ЄС.
news-image

Комітет постійних представників країн Євросоюзу (Coreper) підтвердив у вівторок від імені Ради ЄС угоду, досягнуту 13 грудня зі Європейським парламентом, щодо лібералізації візового режиму для Грузії, повідомила прес-служба ради, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Угода передбачає безвізовий режим для громадян ЄС під час поїздок на територію Грузії і для громадян цієї країни під час поїздок в ЄС на термін перебування до 90 днів протягом 180-денного періоду, - йдеться в комюніке.


У ньому наголошується, що інститути ЄС дотримуються точки зору, що вступ в силу візової лібералізації для Грузії має відбутися в той же час, як і вступ в силу нового "механізму призупинення" безвізового режиму.

Міністр внутрішніх справ головуючої в Раді ЄС Словаччини Роберт Калиняк зазначив, що рада "продемонстрував свою тверду прихильність безвізового режиму для громадян Грузії".

Головування вважає, що шлях заслуговують на довіру реформ є правильним, і його слід заохочувати. Недавнє оновлення механізму припинення (безвізового режиму - ІФ) дозволяє нам надати нового імпульсу переговорам про лібералізацію візового режиму з країнами, що відповідають всім критеріям. У той же час, це оновлення допоможе гарантувати, що дані критерії будуть продовжувати виконуватися, - зазначив словацький міністр.



Після підтвердження угоди на засіданні Coreper це рішення буде представлено для голосування Європейського Парламенту та Ради ЄС для прийняття, уточнюють в прес-службі ради.

Читайте також: Сьогодні виповнилося б 42 роки оперному співаку та захиснику України Василю Сліпаку
Читайте також: Сили АТО відбили атаку бойовиків під Світлодарськом
Читайте також: На «Антонові» представили новий літак Ан-132 (відео)