Політика
21 грудня 2016
Чому бюджет приймають вночі: секрет видає народний депутат
Депутат розкритикував закладену в бюджет інфляцію в розмірі 14%.
news-image

Засідання Верховної Ради, на якому мають прийняти бюджет після оголошеної перерви до півночі, не почалося вчасно, його перенесли на сорок хвилин. Голосування ж слід чекати не раніше, ніж за кілька годин.

Інформує «Є!», з посиланням на znaj.ua.

Чому уже третій рік поспіль прийняття бюджету проходить уночі та поспіхом, в ефірі "112 каналу" свою думку висловив народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

За його словами, бюджет "продавлюється" вночі, тому що депутати "зразу хочуть розбігтися на тривалі новорічні свята, щоб не дивитися людям в очі, бо їм соромно дивитися в очі людям, і їм дійсно є чого соромитися".

Депутат розкритикував закладену в бюджет інфляцію в розмірі 14% і впевнений, що вона буде набагато більшою. При цьому зазначив, що пенсії та всі соціальні стандарти підвищують максимум на десять відсотків. 

"У цій ситуації 12 мільйонів пенсіонерів стануть ще біднішими, ніж сьогодні. Ми голосувати за це не будемо ні в якому випадку".

Тим не менше він переконаний, що голосів для прийняття бюджету вистачить.

"У мене є відчуття, що голосів може вистачити, тому що провладні фракції домовилися з деякими іншими фракціями, і це на сьогоднішній момент уже зрозуміло".

За його словами, наступний рік з таким бюджетом буде для українців ще важчим, ніж попередній.

 

Читайте також: Остерігайтеся!: в Україні набирають обертів кібератаки