Події
22 грудня 2016
Український університет потрапив в топ-10 навчальних закладів світу за рівнем підготовки в ІТ
В першу десятку увійшов український навчальний заклад.
news-image

Аналітики HR-сайту HackerRank з акцентом на competitive programming, де розробникам пропонують вирішувати завдання різної складності, вирішили з'ясувати, в яких вузах готують найкращих кодерів світу. Один з таких розміщений в Україні.

Аудиторія майданчика становить понад 1,5 мільйона розробників, серед яких – студенти з усього світу. Саме за їхньою здатністю писати більш-менш прийнятний код і був складений топ-50 кращих ВНЗ, пише AIN.ua, передає «Є!».

У дослідженні брали участь більше 5500 студентів з 126 навчальних закладів по всьому світу. Щоб перевірити рівень їх навичок, на HackerRank провели конкурс по КОДІНГ. Кожен університет оцінювався по співвідношенню кількості приймаючих участь студентів з їх рівнем підготовки. При цьому, в рейтинг проходили лише ті вузи, які представили не менше 10 студентів.

В результаті аналітики сформували топ-10 кращих в світі університетів за рівнем підготовки програмістів. Лідером рейтингу став Санкт-Петербурзький національний дослідницький університет інформаційних технологій, механіки та оптики (ITMO University). На другому місці – китайський Sun Yat-sen Memorial Middle School, а на третьому – Ho Chi Minh City University of Science з В'єтнаму.

Однак головна новина в тому, що в першу десятку увійшов український навчальний заклад – Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Він зайняв сьому позицію в рейтингу із загальним результатом 255,83 бала. І став єдиним представником від України в цьому рейтингу.