Світ
22 грудня 2016
У Раді розкрили деталі «голландського» компромісу по Асоціації для України
Асоціація вигідна всім зацікавленим сторонам.
news-image

Готовність Верхньої палати парламенту Нідерландів підтримати ратифікацію Угоди про асоціацію України з Європейським союзом стала можливою завдяки наполегливості української сторони.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook нардеп від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко, передає «Є!».

За його словами, досягнутий компроміс є результатом тривалих консультацій і переговорів, які "позитивно змінюють ставлення до асоціації ЄС-Україна в Нідерландах".

Саме голландський референдум свого часу став перешкодою на шляху Асоціації, адже російська пропаганда кинула всі свої сили для створення негативного іміджу України та українців у цій країні, - написав політик.

 

Тим не менш, голландські політики намагалися знайти компроміс, тому що асоціація вигідна всім зацікавленим сторонам. Невигідна вона тільки лише Кремлю, оскільки будь-який процес, який призводить до єднання європейських демократій, подібний до маленької смерті путінського режиму і його брехливої ​​пропаганди в Європі. Прем'єр- міністр Нідерландів обгрунтував свою підтримку асоціації так: "Асоціація забезпечує можливість рухатися єдиним фронтом проти дестабілізує зовнішньої політики Росії, - підкреслив нардеп.

 

Формат асоціації Україна-ЄС доповнився кількома пунктами, однак і в такому вигляді він вкрай необхідний Україні. Асоціація послужить стимулом для розвитку торгівлі з Європейським Союзом, розширення культурних зв'язків і прискорить процес боротьби з корупцією в нашій країні, - додав Гончаренко.