НБУ змусив Приватбанк взяти на баланс літаки МАУ і «Буковель»
Національний банк змусив колишніх акціонерів Приватбанку взяти на баланс фінансової установи літаки авіакомпанії "МАУ" та гірськолижний курорт "Буковель".
news-image

Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарева, передає «Є!», посилаючись на Українські Новини.

"На жаль, коли ми прийшли, вже багато кредитів рефінансування Приватбанку було видано. За мою каденцію під час кризи 2014-2015, ми видали Приватбанку близько 9 млрд гривень. Я можу розписатися за кожну прийняту заставу особисто і особисту гарантію Ігоря Коломойського, яку ми брали. Нам в заставу дали хороші активи: літаки МАУ, компанію "Буковель". Далі ми працювали з Приватом, щоб банк взяв на баланс ці активи. Ми їх змусили взяти на баланс активи на 31 млрд гривень", - сказала вона.

При цьому Гонтарева не впевнена, що ці застави досі залишаються на балансі.

"Розумієте, вони по одному з активів застави брали на баланс, а потім інший актив виводили. Це називається шахрайство... Час покаже, що акціонер насправді робив в п'ятницю (16 грудня)", - повідомила Гонтарєва.

Вона пояснила, що особиста порука Коломойського, яку приймав НБУ полягає в тому, що якщо кредити не будуть погашені, то він відшкодує Нацбанку все своїм бізнесом.

Нагадаємо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку.