Війна
23 грудня 2016
Донбас потерпає від фальшивих грошей
Коли шахраї наживаються на людях, які живуть на війні, це вдвічі бридко!
news-image

Місцеві жителі і так звана "поліція ДНР" повідомили про те, що на непідконтрольних територіях Донбасу збільшилася кількість підроблених грошових знаків. Тільки за останній місяць жителі невеликого містечка Харцизьк кілька разів намагалися розплатитися фальшивими 5-титсячнимигривневими купюрами, інформує «Є!», з посиланням на bagnet.org.

"Це були п'ятитисячні банкноти, а їх власники нічого не підозрювали про те, що грошові знаки фальшиві. Найбільш часто місцем, де шахраї вводять підроблені гроші в оборот, стають невеликі роздрібні магазини, ринки, кіоски і заправки, а про те, що купюри несправжні , стає відомо тільки в банку ", - заявили в так званій" правоохоронці ".

Самі жителі Харцизька кажуть, що ходіння фальшивок в місті не рідкість, причому підробки мають найнижче якість - або склеєні з двох листів, з них обсипається фарба, малюнки розмиті, відсутні водяні знаки і захисна нитка, а також різна кількість цифр в номерах купюр.

"На ринку бабусі відмовляються навіть в руки брати такі великі купюри, а ось в магазинах, де немає кас і сканерів купюр - там і усукують підробки. Ну і уявіть - касирка з зарплатою в 3 000 рублів повинна покрити недостачу 5 000 рублів. У моєї знайомої такий випадок був у минулому році - добре, начальство погодилося, щоб вона по частинах віддавала. Коли шахраї наживаються на людях, які живуть на війні, це вдвічі бридко! " - поділився житель міста В'ячеслав Скудінцев.
Читайте також: Спецслужби Росії знущаються над українцями: змушують зізнаватись у нескоєних злочинах