Світ
23 грудня 2016
У Британії стався четвертий тюремний бунт за два місяці
Після втручання спецпідрозділу ув'язнені були повернуті на свої місця у тюремних камерах.
news-image

Близько 60 ув'язнених взяли під контроль крило вʼязниці Swaleside на острові Шеппі, що у графстві Кент. Про це повідомляє The Guardian, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

За інформацією британської пенітенціарної служби, інцидент трапився напередодні ввечері, проте вже до 1-ї ночі після втручання  спецпідрозділу "Торнадо" 60 ув'язнених були повернуті на свої місця у тюремних камерах.

Голова Асоціації охоронців в'язниць, Майк Рольфі заявив, що у в'язниці сталася пожежа. Ця в'язниця відноситься до категорії B, однієї з трьох у кластері Шеппі в Кенті.

Останній інцидент став вже четвертим подібним випадком інцидент в англійських в'язницях менш ніж через два місяці, – відзначає видання.
Крім заворушень у Бірмінгемі, в яких взяли участь більше сотні ув'язнених, великі заворушення за участю близько 200 ув'язнених були протягом останніх місяців у вʼязниці Бедфорда. За кілька днів перед заворушеннями у Бедфорді спецназ залучався для придушення шестигодинного інциденту в Льюїсі, що у Східному Сассексі, - додає The Guardian.
На початку листопада, перед останніми інцидентами, у британському Мін'юсті оголосили про набір ще 2500 співробітників дл посилення охорони в'язниць і виділення з цією метою понад 104 млн фунтів.
Читайте також: Насалик розповів, коли Україна відмовиться від вугілля із зони АТО
Читайте також: Курс валют на 23 грудня
Читайте також: У Києві «працювала» банда, що скоювала напади на кур'єрів піцерій