«Україна може підтримати розвиток вітчизняного виробництва борошна, піднявши вивізні мита», - гендиректор Lauffer Group
В Україні працює близько 970 спеціалізованих підприємств, потужності яких дозволяють переробляти понад 3 млн тонн продовольчої пшениці.
news-image

Україна може підтримати розвиток вітчизняного виробництва борошна, піднявши вивізні мита. Про це в інтерв'ю виданню Сensor.net заявив Віталій Балихін, керівник Lauffer Group - групи торгових і виробничих компаній, яка володіє низкою заводів з виробництва хлібобулочних виробів, передає «Є!»

Наше підприємство націлене на співпрацю з Європою і країнами ближнього зарубіжжя. Перспектив для діяльності багато, особливо для нашої компанії, яка крім переробки борошна займається випуском хлібобулочних виробів, кондитерських і бакалійних товарів. Через те, що вся продукція випускається тільки з натуральної сировини, попит на неї великий як в Україні, так і за кордоном, - наводить автор матеріалу думку гендиректора Lauffer Group.


За словами Віталія Балихіна, в Україні працює близько 970 спеціалізованих підприємств, потужності яких дозволяють переробляти понад 3 мільйони тонн продовольчої пшениці.

Аналітики Lauffer Group припускають, що потенційний річний дохід України від експорту пшениці був би на $ 100 мільйонів більше, ніж від продажу сировини.

Одне з основних завдань - забезпечити стабільну пропозицію сировини. Держава могла б це зробити, піднявши вивізні мита. Це допомогло б контролювати вивіз пшениці й підтримало б розвиток вітчизняного виробництва борошна.

Стабільна наявність сировини дозволить активізувати приплив інвестицій в будівництво сучасних борошномельних підприємств, а це і робочі місця, і надходження до бюджету. Термін окупності таких інвестицій - близько п'яти років.

Звичайно, не можна забувати, що для приходу інвестора необхідно покращувати клімат на ринку: менше бюрократії та рівні умови для всіх учасників. У цьому держава відіграє основну роль, - йдеться в інтерв'ю.


Підсумовуючи, генеральний директор Lauffer Group радить Україні "відходити від іміджу постачальника сировини, заявляти про себе як про країну, що здатна випускати готову продукцію високої якості".

Читайте також: Кличко провідав 110-річну прихильницю (фото)
Читайте також: Ми даємо людям півроку на пошук сімейного лікаря ­– Супрун
Читайте також: Опубліковані архівні листи принцеси Діани