Україна
24 грудня 2016
Обвинувачення по відношенню до 17 екс-інспекторів ДАІ за «Автомайдан» направлено в суд
Екс-інспекторів ДАІ звинувачують у складанні завідомо неправдивих рапортів щодо учасників мирної акції протесту руху "Автомайдан" .
news-image

Генеральною прокуратурою України направлено до суду обвинувачувальний акт щодо 17 колишніх інспекторів Державтоінспекції, яким інкримінується складання завідомо неправдивих документів щодо учасників руху "Автомайдан" в грудні 2013 року. 

Інформує «Є!», з  посиланням на rbc.ua.

Зокрема, екс-інспекторів ДАІ звинувачують у складанні завідомо неправдивих рапортів щодо учасників мирної акції протесту руху "Автомайдан" за участь в акції, яка мала місце 29.12.2013 про нібито вчинення ними адміністративних правопорушень за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ст. 340 КК України.

"А також щодо двох осіб командного складу, а саме: колишніх заступника командира полку ДПС ДАІ ГУ МВС в Києві та заступника начальника управління ДАІ ГУ МВС в Києві, якому інкримінується організація зазначених кримінальних правопорушень в інтересах вищого керівництва країни саме з метою перешкодити проведенню учасниками цього руху мітингів, зборів і маніфестацій за ознаками злочинів, передбачених ч 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ст. 340 КК ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за цими фактами повідомлено про підозру трьом колишнім інспекторам ДАІ та екс-начальнику управління ДАІ ГУ МВС в Києві Курінному А. В., які оголошені в розшук.

Нагадаємо, 2 грудня Генпрокуратура завершила досудове розслідування щодо 17 інспекторів ДАІ, яким інкримінується складання завідомо неправдивих документів щодо учасників "Автомайдану" в грудні 2013 року.

Читайте також: У Дніпрі депутата затримали при отриманні хабара
Читайте також: Папа Римський пожертвує постраждалим на Донбасі 6 млн євро
Читайте також: Порошенко призначив Куцика керівником ДУС