Політика
22 грудня 2014
Московський суд визнав законним утримання Савченко
Сама Савченко заявила, що оголосить безстрокове голодування
news-image

В понеділок суд у Москві визнав законним продовження арешту української льотчиці Надії Савченко, пише "Єдність" з посиланням на ВВС.

Суд залишив постанову суду першої інстанції без змін, а апеляційну скаргу захисту українки - без задоволення.

Сама Надія Савченко заявила, що оголосить безстрокове голодування, якщо суд не змінить рішення щодо її утримання під вартою.

"Надя оголосить безстрокове голодування, якщо не зміниться рішення суду. До звільнення, чи до кінця її днів. Голод - не метод суїциду, а метод боротьби", - написав депутат Верховної Ради Олексій Рябчин у своєму Twitter.

Нагадаємо, що льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон в Луганській області. 8 липня вона опинилася в Росії у воронезькому СІЗО. Як стверджують у СК РФ, вона перетнула кордон з Росії без документів під виглядом біженки. Пізніше з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. 9 липня льотчиці було офіційно пред'явлено звинувачення у співучасті у вбивстві. Надія Савченко всі звинувачення відкидає.