Події
26 грудня 2016
Ветерани АТО заявили про початок блокади ОРДЛО
Добровольці обіцяють не пропускати на територію окупованих територій Донбасу метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.
news-image

Ультиматум добровольців зі звільнення заручників не виконано, і вони почали організацію блокади окупованих територій Донбасу. Зокрема, обіцяють не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції колишній в.о. начштабу батальйону Айдар Валентин Лихолит, передає ЛІГА.net, повідомляє «Є!»

Ми не будемо обмежувати мирних жителів, які проносять собі їжу - хліб, воду, гречку, - сказав Лихолит.

За його словами, сьогодні на Майдані в Києві буде встановлено мобілізаційний пункт, куди можуть прийти всі бажаючі підтримати блокаду окупованих територій або прийняти в ній участь.

Другий командир батальйону Донбас Анатолій Віногродський повідомив, що багато ветеранів і волонтерів АТО готові приєднатися до акції.

Він зазначив, що ініціатори акції вимагають звільнення не тільки тих заручників, які значаться в офіційних списках, а й тих, хто в офіційні списки не включений, проте за інформацією, наявною у учасників добровольчих батальйонів, знаходяться в полоні.

Віногродський підкреслив, що блокада буде ретельно готуватися не тільки в зоні проведення АТО, але і в Києві.

Ми готуємося до протидій влади, яка, на жаль, бере участь в торгівлі з терористами і окупантами, - сказав він.

16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

Співрозмовник в мінській групі зазначив, що акція не координується з офіційними представниками від України.

У той же час, за словами одного з них, такі настрої "давно зріють серед військовослужбовців".

Всі в люті через те, що ці сволоти весь час блокують звільнення заручників, - сказав ЛІГА.net співрозмовник з числа учасників переговорів від України.
Читайте також: «Укрзалізниця» обіцяє сюрпризи всім пасажирам, які подорожуватимуть у новорічну ніч
Читайте також: У КМДА перевірятимуть кількість мешканців у квартирах
Читайте також: У ПриватБанку представили нове керівництво