Британська компанія «Хеликс-Кепітал» заявила про початок виплати дивідендів по акціях за 2016 рік та продовження роботи в Україні
У компанії стверджують, що інформаційна атака не вплинула на фінансові показники й результати роботи в поточному фінансовому році.
news-image

Міжнародна компанія Helix, відома в Україні своєю підрозділом Helix Family, що продає лінійку косметичних товарів, інвестиціями в нерухомість і розважальні комплекси, на своїй офіційній сторінці в Facebook заявила про початок виплати дивідендів по акціях за 2016 рік. Про це повідомляє «УРА-Інформ», передає «Є!»

Видання пише:

У релізі компанії також йдеться, що «інформаційна атака на компанію ніяк не вплинула на фінансові показники роботи й фінансові результати роботи компанії в поточному фінансовому році.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, трьом лідерам групи компаній Helix було пред'явлено звинувачення прокуратурою Тернопільської області в незаконних фінансових операціях.

 Зокрема, кілька десятків жителів Тернополя написали заяви в поліцію, звинувативши менеджерів компанії, яких не назвали, в зборі готівкових коштів на покупку акцій британської інвестиційної компанії, проте обіцяні цінні папери постраждалим так і не були куплені, - прокоментував суть інциденту один з менеджерів компанії.
Ми впевнені, що протягом двох місяців слідство у всьому розбереться, наша внутрішня перевірка не виявила поки жодного такого випадку, - додав він.

Проте, як повідомив в інтерв'ю «Комсомольской правде» адвокат одного з лідерів «ХЕЛІКС» Віктор Петруненко, невідомі посередники телефонували ряду власників акцій компанії Helix з пропозицією написати заяву в поліцію, за що їм обіцяли негайну компенсацію вартості їх акцій.

Ми не хочемо думати, що ці "посередники", в руках яких невідомо звідки опинився список акціонерів Helix в Україні, могли бути якось пов'язані з поліцією. Йдеться про типову інформаційну атаку. Навпаки, ми щиро сподіваємося, що правоохоронні органи дадуть об'єктивну оцінку цієї ситуації, - сказав Віктор Петруненко.

Британська компанія Helix зареєстрована влітку 2016 роки як публічне акціонерне товариство. Її акції вільно розміщуються і торгуються через чотирьох глобальних брокерів на чотирьох електронних біржових майданчиках в Європі, Великобританії та на Кіпрі.

Helix веде активну рекламну кампанію, продаючи свої акції роздрібним інвесторам (населенню) в Україні, Казахстані, країнах Балтії та інших країнах світу. В Україні зареєстрованими продавцями продукції «Хеликс» є 260 тис. осіб. Скільки з них є власниками акцій компанії - компанія не розголошує.

Наскільки мені відомо, ніяких претензій до англійської компанії Helix на сьогодні не існує. Тому що для того, щоб пред'явити такі претензії, потрібно судитися в Лондоні, їхати туди та наймати адвоката. Ми ж маємо справу з декількома десятками написаних "під копірку" заявами акціонерів Helix, які проживають в Тернополі в місцеву поліцію. А це зовсім інша юрисдикція.

Підстав під цими заявами немає ніяких - наскільки мені відомо, акції компанії вільно продаються і купуються, жодна виплата компанією не була затримана. Тому ми й вважаємо, що ми зіткнулися не з юридичною проблемою, а радше зі створенням інформприводу для інформаційної атаки на Helix. І сподіваємося, що вона скоро закінчиться. За нашою інформацією, більшість заяв нині вже відкликані, - повідомив адвокат.

Читайте також: Ветерани АТО заявили про початок блокади ОРДЛО
Читайте також: «Укрзалізниця» обіцяє сюрпризи всім пасажирам, які подорожуватимуть у новорічну ніч
Читайте також: У КМДА перевірятимуть кількість мешканців у квартирах